Chris Andersen er født, opvokset og stadig bosiddende i Skagen, hvor han som smed, ejer og driver firmaet Skagen smede service.  

Oprindeligt startede han med at spille klaver i skolen, men fik en guitar i hånden som 15 årig og har holdt fast lige siden.  

I en ung alder ville Chris Andersen til en større by, men nu, omtrent halvvejs gennem livet, kan han ikke forestille sig et bedre sted at leve. Her, i Skagen, har han sit smedeværksted, sin kone, sine børn, den høje himmel og inspirationen til den fingerpickin akustiske blues, der har været hans passion, siden han for over 25 år siden mødte Troels Jensen første gang. Chris forsøger ikke at lyde som en trist bomuldsplukker fra Mississippi, for han er en glad smed fra Skagen. Resultatet er akustisk blues, som bærer præg af den egn, der har fostret Chris musikalske sprog. Blues med små stænk af country og folk. Livsglæde med melankoliens små, søde prik. 

Da han første gang mødte Troels Jensen, boede Chris og Mette på en gård lidt udenfor Skagen, hvor også Troels Jensen boede få uger om året sammen med sin kæreste, skuespilleren Kirsten Breum.

Troels og Chris sad sammen, hver sommer og så Tour de France. Her fik Chris samtidig "undervisning" af Troels i akustisk fingerpickin blues. Og således blev Chris også inspireret af guitaristen og sangeren H.P. Lange. Efter at have været en del af bands i det nordjyske, som "De Kellerkolde" og "Sandy Mac", blev det startskudet på en beslutning om fremadrettet, kun at hæfte sig ved den akustiske guitar. 

Fingerpickin delta-slideblues, country/ folkblues på traditionelt vis, men særdeles også på hans helt egen måde med et twist.  

Stærke lyriske melodier præger også hans debutalbum. 

Thomas La Cour

"Denne ros af Chris Andersens duetpartnere skal dog ikke forklejne mandens egen let hæse stemme, som bestemt er en fornøjelse at høre. Hans egen ”Treat you so fine” kunne næsten gå for et Tim Lothar-outtake, og dét er en stor ros."

 "Vi skal ikke spekulere for meget i, hvilke toner der kommer fra henholdsvis Chris Andersens og Olav Poulsens strenge. Blot må vi konstatere, at guitarspillet på Hammer blues er fremragende, hvad enten det gælder blød fingerpicking, hårdt anslået dobro eller melodiøs slide. 

Hammer blues er en plade med adskillige perler – ”I know you rider” med Jens Varmløse på mandolin må også nævnes som et højdepunkt – og albummets lette luftighed dækker over mange fine detaljer. Pladen er således ikke blot behagelig at lytte til; gentagen lytning afslører også adskillige musikalsk spændende lag."

Bluesnews.dk - Jakob Vandam

 "Han er ikke til trist blues. Nej, han holder af den slags blues, der gør en glad. Nu har han givet sit bud på gode bluessange på sin første cd-udgivelse ”Hammer Blues”. Fem numre har han selv skrevet og fire sange er numre, han holder af at spille blandt andet det ikke så kendte nummer af Bob Dylan ”Buckets of Rain”."

Nordjyske.dk - Marianne Isen